Свет
13,275,136
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 05:55 05:55
Македонија
287
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 05:55 05:55
Македонија
5,475
Вкупно починати
Updated on 21/06/2021 05:55 05:55
Македонија
149,862
Вкупно оздравени
Updated on 21/06/2021 05:55 05:55

Почна да чука срцето кај 44 годишната пациентка – четврта трансплантација во Македонија

Рано утрово срцето на 44 годишната пациентка чие семејство несебично ги донираше органите, почна повторно да чука.

Следните денови се критични да се надеваме дека телото ќе го прифати новиот орган. Пациент кој неколку години боледува од тешка кардиоваскуларна болест добива шанса за нов живот.

Во изминативе 24 часа околу 100 тина лекари, медицински сестри и болничари работеа заедно како тим и покажаа како беспрекорно функционира здравственитот ситем. Повеќе детали за трансплантацијата во текот на денот.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com