AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Работи кои не се фрлаат од дома – ако го имате ова дома, имате благосостојба

Напишавме многу за работи што не остануваат во куќата, т.е. што треба да го фрлите за да внесете просперитет во куќата.

Сепак, постојат и предмети што зрачат со добра енергија и кои секогаш мора да ги чувате во вашиот дом за да имате среќа.

Еве ги првите 6 работи што никогаш не треба да ги исфрлите од дома:

  1. Леб

Лебот се смета за света храна во многу култури, дури и кај нас. Симболизира среќа и благосостојба, па затоа е забрането да се фрла. Подобро е да се исуши и да се дадат трошките на птиците отколку да се фрлаат парчиња леб.

  1. Сол

Солта се третира исто како лебот. Покрај тоа, не е препорачливо да се позајми на никого, бидејќи така благосостојбата излегува од куќата.

  1. Исечени нокти или коса

Според црната магија, косата и ноктите се најпогодни за правење лоша карма. Така завиткајте ги во марамче и ставете ги во кофа. Не смеете да ги расфрлате низ куќата.

  1. Фотографии

Можете да ги уништите само оние фотографии што ги прикажуваат вашите непријатели, под услов да не сте со нив на сликите, инаку ризикувате да привлечете болести и други проблеми.

  1. Часовник

Часовникот е енергично поврзан со сопственикот и може сериозно да му наштетите на лицето чиј часовник го уништувате. Можете да ги фрлите само оние часовници што не можат да се поправат.

  1. Паричник

Паричникот е финансиски талисман, па дури и да е безвреден, не го фрлајте. Кога купувате нов паричник, чувајте го во куќата неколку дена, а потоа постепено префрлете пари во него, полека прекинувајќи ја врската со стариот паричник.

Чувајте го стариот паричник во куќата колку што можете подолго.