Само 461 Бугари гласале на изборите во Македонија за Бугарија

Мал број на Бугари во Северна Македонија вчера изглегоа на избирачките места за да го остварат своето право на глас. Според податоците на 4NEWS.mk само 461 гласач отишле до избирачките места и го дале својот глас.

Според нашите податоци, најголем број на гласачи имало во Скопје (172), па следува Кавадарци (68), Струмица (67), Охрид (56), Битола (53), Прилеп (33) и во ново-отвореното гласачко место во Велес најмалку односно само 12.

Според последните информации од страна на Бугарија, Македонци кои поседуваат бугарски пасош се над 100 илјади на број. Но, од нив гледаме дека многу малку го искористиле своето право на глас, па одтука заклучокот дека документите се добиваат само поради економски придобивки или работа во европски земји.

Следете го 4NEWS.mk на друштвените мрежи Facebook | Twitter | Instagram, како и преку нашиот Viber чет.
spot_img

Најважното