AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Се исплашивте во сон, и срцето ви чука силно? – Еве што значи ако сонувате дека паѓате

Во повеќето случаи, кошмарите имаат врска со некое вистинско искуство, некои директно, а некои преку комплицирана симболика.

Ако ја откриете причината за таквите соништа, можете да фрлите светлина врз тоа кои се потиснатите стравови, а можеби и да ги решите.

На повеќето од нас им се случува да се разбудиме со чувство дека губиме подлога. Често нашето срце почнува да чука брзо, а спиењето дури и се продолжува како да паѓаме.

Таквиот сон во кој паѓаме обично одговара на ситуации во кои се чувствуваме предадено, без доволна поддршка. Можно е да се јави кога вистинскиот живот не разочарува, љубовната врска завршува или пријателот не напушта.

Во повеќето случаи, психолозите го толкуваат овој сон како повик од нашата потсвест да се соочиме со нашите емоции и да го надминеме искуството од напуштање.