Поврзи се

Македонија

СЦ „Борис Трајковски” со пристапни објекти за децата со аутистичен спектар на нарушување

Published

on

Асоцијацијата за правата на децата и младинци со посебни потреби „Ластовица Скопје”, во соработка со ПОУ „Златан Сремец” го започна проектот „Инклузивен град- пристапни објекти за младите со аутистичен спектар на нарушување под покровителство на градот Скопје, во СЦ „Борис Трајковски”.

Преку визуелна поддршка на овие лица во објектите, идејата е создавање на инклузивен град  кој првенствено реагира на потребите на едни од најранливите граѓани, кои се соочуваат со низа бариери додека ги користат јавните места, услуги и информации. Целта на овој проект е создавање на чувство на еднаквост преку достапни услуги и пристапни објекти за лицата со аутистичен спектар на нарушување на територија на град Скопје.

-Текстот продолжува по рекламата-

Во рамки на оваа акција, СЦ „Борис Трајковски” се опреми со визуелни материјали изработени за потребите на оваа категорија на лица, а и сите посетители кои ќе имаат потреба од ваков вид на поддршка.

Реклама
Реклама
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com