Татко и сакал да се вика Наташа, но мајка и одлучила: Северина откри зошто добила необично и уникатно ИМЕ

Регионалната музичка starвезда Северина Вучковиќ ретко зборува јавно за семејството, детството и интимноста, но таа еднаш и откри на публиката зошто добила такво специфично име, што значи и дали и е судено да успее, како што многумина мислат.

„Моето име некаде значи строгост и правда. Тоа сум навистина. Тато сакаше да се викам Наташа, но мајка ми го обожаваше татко ми и се викаше Север. Дедо им даваше имиња на децата преку страните на светот. Верувале или не. Имаше четири сина: Север, Југ, Исток, Запад, а ќерката беше Даница. Сепак, баба ми не го сакаше тоа“ – откри Северина за време на гостувањето во емисијата „Амиџи шоу“, а потоа се осврна на посебната симболика.

„Така татко ми доби уште едно име. Меѓутоа, тој го задржа името Север од непозната причина. Така сум јас Северина. Иако, спроти куќата на баба ми, имаше лимар по име Северин. Но, мислам дека тоа е поради татко ми“- истакна пејачката.