Тоа што пред четири години е снимано на Крстовден и натаму се прекажува – науката нема објаснување за ова

Во пресрет на големиот христијански празник што паѓа оваа година во понеделник, 27 септември, се сеќаваме на чудата што верникот ги сними на реката Јордан и со тоа ја потврди легендата.

Откако патријархот Теофил од Ерусалим ја освети водата, реката Јордан престана да тече и се излеа на спротивната страна, исто како што се случи во 2017 година и на денот на крштевањето Христово!

На радост на сите присутни, оваа година реката течеше во спротивна насока, а еден од набудувачите ја искористи приликата да го забележи ова чудо со окото на камерата за мобилен телефон.

Имено, штом сребрено обложените крстови се спуштаат во мирна вода по молитвата, реката почнува да го менува својот тек за неколку минути.

Заедно со Блажениот оган и Блажениот облак што се спушта на празникот Преображение, ова се смета за најголемиот подарок што православните верници го добиле од Бога.