Црн хороскоп кој открива се – ова се најмрачните страни на секој знак

Кентаур (8 јануари – 12 февруари)

Кентаур е половина коњ, половина човек. Тешко му е да ги контролира животинските нагони и инстинкти. Луѓето родени во овој знак се одликуваат со нивната независност и нескротлива љубов кон слободата.

Харпија (13 февруари – 18 март)

Во грчката митологија, харпиите биле ќерки на богот на морето Таумант и океанидата Електра. Тие персонифицираат темни облаци негувани од ветрот. Луѓето родени во знакот на Харпи не знаат да простат, се сеќаваат на навреди додека не го казнат остро оној што ги повредил. Тие се многу одмаздоубиви.

Пегаз (19 април – 24 април)

Во митологијата, Пегаз претставува крилест коњ, син на Посејдон и Медуза. Луѓето родени во овој знак имаат висока самодоверба и мразат да го прават она што го прават „обичните смртници“. Тие се многу себични.

Кербер (25 април – 30 мај)

Кербер едноставно блескаат од бес и омраза. Главата на Кербер постојано е преполна со мисли како да наштети некому.

Сатир (31 мај – 3 јули)

Сатир е шумски демон, получовек или половина животно. Луѓето родени во овој знак целиот свој живот го посветуваат на задоволство. Тие го мразат стареењето и сето она што го носи.

Сирена (4 јули – 10 август)

Сирените се најшармантниот и најатрактивниот знак. Но, тие итро ги користат своите шарми за да уништат некого кога сакаат и да извлечат максимум од своите жртви.

Грифон (11 август – 15 септември)

Ова е митско чудовиште со тело на лав и глава, крилја и канџи на орел, чувар на гробовите и ризниците. Луѓето родени во овој знак, во најмала рака, се чудни. Ништо не може да ги спречи, бидејќи нивните мисли се фанатични. Тие исто така се способни да убијат за своите идеали.

Химера (16 септември – 22 октомври)

Химера е митско суштество од мешавина од лав, змеј и коза. Луѓето во знакот на Химера се одлични во изнудување, многу се лицемерни и затоа секогаш излегуваат од секоја ситуација.

Сфинга (23 октомври – 30 ноември)

Во грчката митологија, Сфингата претставува чудовиште со тело на лав и глава и гради на девојче. Луѓето родени во овој знак се многу загадочни, како и самата Сфинга. Тие се племенски, но многу ги сакаат материјалните работи. Мразат се што е духовно.

Минотаур (1 декември – 7 јануари)

Митското суштество е полу-човек-полу-бик. Луѓето родени во овој знак се полни со бес, исто како и Минотаурот, диви и опасни. Буквално се искинати одвнатре поради бес и животински инстинкт што не можат да го контролираат.