Свет
13,289,043
Вкупно активни случаи
Updated on 20/06/2021 22:54 22:54
Македонија
287
Вкупно активни случаи
Updated on 20/06/2021 22:54 22:54
Македонија
5,475
Вкупно починати
Updated on 20/06/2021 22:54 22:54
Македонија
149,862
Вкупно оздравени
Updated on 20/06/2021 22:54 22:54

Вечерва се врши 4-та трансплантација на срце во Македонија

Вечерва ќе биде изведена четвртата трансплантација на срце и уште еден пациент ќе добие нова шанса.

“Започнуваме подготовки за четврта трансплатација на срце. Тимот спремен и мотивиран како и секогаш” најавиминистерот за здравство Венко Филипче, преку социјалната мрежа “Фејсбук”.Првата трансплатнација на срце од починат донор беше направена во мај минатата година, а годинава без изведени уште две

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com