ВИДЕО: Емануел Макрон е нападнат со јајца

Уште еден инцидент се случи со францускиот претседател, Емануел Макрон. Францускиот претседател беше на 20 -тата меѓународна гастрономска изложба во Лион.

Еден млад човек зел јајце, кое најверојатно било таму како суровина за изложбата, и го фрлило на Макрон. Властите велат дека сторителот бил уапсен од безбедносните служби.