ВИДЕО: Како се запали автобусот во Бугарија? Возачи на ЈСП во конвојот, реконструкција на несреќата

Емисијата КОД на Телма телевизија дознава дека меѓу возачите во конвојот на Беса транс биле и двајца вработени во ЈСП Скопје.

Во резервоарот на автобусот е најдена сплесканата банкина која го разнела и придонела да се разлее нафтата низ целото возило, ова е објаснувањето на бугарските истражители за почетокот на пожарот.

Но зошто огнот бргу се ширел низ горната платформа каде биле патниците, а сопрел во долниот дел кај багажникот- истрагата се уште нема официјален одговор.  КОД дознава и дека меѓу возачите во конвојот на Беса транс биле и двајца вработени во ЈСП Скопје.

Емисијата се емитува вечерва 19:15 на Телма.

Поврзани вести

Најважното