Во Грција потврдени вкупно 39 случаи на мајмунски сипаници

Во Грција, заклучно со 4 август, потврдени се вкупно 39 случаи на мајмунски сипаници, сите мажи на просечна возраст од 37 години, согласно седмичниот извештај на Националната организација за јавно здравје (ЕОДИ).

Во изминатата седмица регистрирани се седум нови случаи, со оглед на тоа дека минатиот четврток бројот на потврдени случаи беше 32.

Според ЕОДИ, 33 отсто од вкупниот број, односно 13 случаи пријавиле патување во странство во периодот на инкубација на болеста.

Поврзани вести

Најважното