Земјотрес почувствуван во Македонија

Земјотрес со јачина од 4,1 степен според Рихтер, а се случил на подрачје меѓу Скадар и Подгорица.

Силен земјотрес утрово во 4:20 часот е регистриран во Албанија, во близина на границата со Црна Гора.

Следувал помал потрес од 3,4 степени после 20 минути.