Антикорупциска ќе ја проверува имотната состојба на Ѓорѓе Иванов - 4NEWS.mk
Поврзи се

Македонија

Антикорупциска ќе ја проверува имотната состојба на Ѓорѓе Иванов

Антикорупциска ќе врши проверка на имотот на претседателот Ѓорѓе Иванов. Како што изјави денеска на петтата седница претседателката на ДКСК Билјана Ивановска, Антикорупциската комисија проверката ќе ја врши по допрен глас, согласно членовите 92 и 85.

Мандатот на Иванов му истекува на 12 мај годинава, а проверката на имотната состојба е со цел да се види каква промена има во имотот на претседателот во двата негови мандати.

Извор: ТВ21

Реклама
Реклама
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com