Овие работи не треба да ги правите додека патувате со авион

Постојат некои работи кои патниците во авион упорно ги прават, иако тоа ги нервира останатите кои се во авионот, но и екипажот.

Кога патуваат со авион, често се случува патниците да го користат копчето за итни случаи, иако итен случај не постои.

Помеѓу доцнењето на летови, долгата процедура на „чекирање“, може да биде стресно за сите, па дури и за стјујардесите.

Еве осум работи кои не треба да ги правите кога летате.

  1. Распакување на торба над главата на патниците
  2. Барање на непотребни работи во текот на презентацијата на безбедносните мерки
  3. Нарачување на повеќе пијалоци одеднаш
  4. Да не фрлате ѓубре насекаде, и да не оставате остатоци од храна или од други работи на седиштата
  5. Да не молите за седиште во прва класа без надоместок
  6. Да не пуштате вода во тоалет
  7. Да не го користите копчето за итни случаи ако за тоа нема потреба

Поврзани вести

Најважното