AlbanianBulgarianEnglishGreekMacedonianSerbianTurkish

Регистрациите на нови автомобили во Велика Британија достигнаа рекордно ниски нивоа

Рекордно ниски нивоа достигнаа регистрациите на нови автомобили во Велика Британија.

Оваа статистика вчера беше објавена и според неа, тој број е најнизок во последниве две десетлетија.

Падот е за 35 отсто во однос на септември минатата година, а покрај тоа, во септември биле продадени 214.000 нови автомобили.

Ова е најниската бројка во последните 23 години, додека пак во истовреме, купени се 32.000 електромобили, исто како и пред две години.

Продажбата на половни автомобили се удвојува. Годинешниот раст тука е двапати.