Свет
13,249,228
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 17:58 17:58
Македонија
273
Вкупно активни случаи
Updated on 21/06/2021 17:58 17:58
Македонија
5,477
Вкупно починати
Updated on 21/06/2021 17:58 17:58
Македонија
149,877
Вкупно оздравени
Updated on 21/06/2021 17:58 17:58

Руски сенатор за протерување дипломат од Скопје: Инфициран со антируско заболување

Русија ќе одговори на потезите на Северна Македонија, која го протера рускиот дипломат од земјата, рече членот на Комитетот за меѓународни работи на Советот на Федерацијата на Русија, Сергеј Цеков.

„Тие заболеа од антируско и антидипломатско заболување. Тие не ги ценат односите со Русија. Тие очигледно сакаат да ја задоволат Европската унија. Искрено кажано, ваквите одлуки не служат на честа на раководството на Северна Македонија. И, секако, ќе одговориме “, изјави Цеков за РТ.

Цеков додаде дека ваквите постапки на европските земји ја уништуваат структурата на меѓународните односи . Самиот факт на протерување на дипломатите од солидарност со други земји, сенаторот го нарече чуден феномен.

Претходно беше најавено дека Северна Македонија ќе го протера рускиот дипломат . Протеруваниот дипломат ќе треба да го напушти Скопје до 21-ви мај.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com