Свет
18,281,051
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 18:02 18:02
Македонија
18,658
Вкупно активни случаи
Updated on 20/04/2021 18:02 18:02
Македонија
4,509
Вкупно починати
Updated on 20/04/2021 18:02 18:02
Македонија
124,828
Вкупно оздравени
Updated on 20/04/2021 18:02 18:02

Собраниската Комисија ќе расправа до полноќ за имунитетот на Вељаноски

По дадената пауза, собраниската Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања се враќа на расправа за одземање на пратеничкиот имунитет на Трајко Вељаноски.

Според најавите, се очекува да се обратат уште тројца пратеници. Расправата треба да заврши до полноќ по што Комисијата треба да го достави заклучокот од расправата до претседателот на Собранието за потоа да биде свикана пленарна седница.

Одлуката за одземање на пратеничкиот имунитет се носи со просто мнозинство од вкупниот број пратеници.

 

Извор: ТВ21

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com