Додадете ја оваа состојка во кисела зелка и ќе трае многу подолго

Кисела зелка не е само обична храна; тоа е важна состојка во готвењето. Овој вкусен деликатес е богат со витамини, вклучувајќи витамин Ц, А1, Б комплекс и витамин К.

Додавање на рен

Киселата зелка е нискокалорична храна, што ја прави одличен избор за оние кои сакаат да го намалат внесот на калории или да ја задржат телесната тежина, пишува 24sata.

Тајната на неговиот совршен вкус и долговечност лежи во додавањето на рен. Ова растение не само што го забрзува процесот на мариноване, туку и го спречува расипувањето, со што се постигнува хармоничен вкус.

Овој вкусен деликатес е богат со витамини, вклучувајќи витамин Ц, А1, Б комплекс и витамин К, а содржи и минерали како што се калциум, фосфор, калиум, магнезиум и железо.

За дополнителна визуелна привлечност, грст пченка може да додаде златно жолта нота. Љубителите на пикантен вкус можат да додадат лута пиперка, додека ловоровите листови придонесуваат за ароматичниот карактер на ова јадење.

Подготовка во буре

Кога се подготвувате во буре, може да се користат кеси кои содржат исечена и солена зелка. Кесите треба да бидат перфорирани за да може солената вода да циркулира.

Со ставање на кесичките меѓу главиците зелка се овозможува оптимално искористување на просторот, а на овој начин од истото буре може да се добие и рендана зелка. Оваа хранлива материја е незаменлива во многу традиционални јадења.

Следете го 4NEWS.mk на друштвените мрежи Facebook | Twitter | Instagram, како и преку нашиот Viber чет.
spot_img

Најважното