Прескапа храна, лоши патишта, невозможно купувањето на стан: 10 работи кои потврдуваат дека во Канада не е се „мед и млеко“

Често слушаме како Канада е ветената земја, колку далеку е добар животот таму и како се е убаво и многу подобро од овде.

Меѓутоа, таму има и незадоволни луѓе, па еден корисник на Редит го постави прашањето – што не е во ред со животот во Канада?

Имаше секакви одговори, а ние ви ги претставуваме 10-те најинтересни!

1. „Огромни растојанија. Буквално е поевтино да се лета до Европа отколку до многу други места во Канада“.

2. “Зимите се движат од сурови до неверојатно брутални, во зависност од тоа каде живеете. Со студот и снегот, деновите се исто така пократки.”

3. “Лудо високи трошоци за живот. Кириите се високи, куќите се недостапни, претплатите за мобилни телефони се скапи, млечните производи се скапи, а исто така се и алкохолните пијалоци, особено во баровите”.

4. „Мора да имате автомобил. Освен ако вашиот живот е неверојатно ограничен во однос на патувањето и никогаш не го напуштате вашиот град, освен со воз, (ова е само ако живеете на исток). Во некои градови не можете ни да се потпрете на автобускиот превоз“.

5. „Нашите патишта и инфраструктура се многу лоши. Овде не зборувам за поправки, туку за дизајн и мислам дека имаат сличен проблем во САД“.

6. „Да се ​​живее во непосредна близина на САД значи дека американските медиуми често доминираат во канадските медиуми. Канаѓаните честопати посветуваат повеќе внимание на американските избори отколку, на пример, на нивните.

7. „Изненаден сум што никој досега не спомнал колку е скапо одењето на стоматолог“.

8. „Поседување недвижен имот. Многу луѓе не можат ни да сонуваат да престанат да плаќаат кирија и да купат стан“.

9. „Фактот дека полицијата ја третира кризата со менталното здравје. Мислев дека моите даночни долари се трошат на здравствена заштита“.

10. И, конечно: „Џастин Бибер доаѓа од Канада“.

Поврзани вести

Најважното