Пробајте го трикот на Гордон Ремзи за највкусни јајца на око

Советите на познати готвачи како Гордон Ремзи за подготовка на специјалитети како говедско Велингтон или чоколадно суфле одамна се прифатени како врвни. Но, што е со „обичните“, секојдневни јадења? Дали имаат некакви трикови или совети за нивно подобрување? Бидејќи она што всушност ги интересира многу луѓе е како професионалните готвачи ги подготвуваат најосновните работи во кујната, како што се пржените јајца.

Гордон Ремзи неодамна откри на социјалните мрежи како подготвува јајца кои, како што вели, „се за умирање со вкус“, па ајде да го пробаме неговиот рецепт.

Британскиот готвач, сопственик на ресторани низ целиот свет, автор на успешни готвачи и ТВ ѕвезда, развил посебен начин на пржење јајца кој гарантира совршено сварени белки и крцкави рабови секој пат.

Тој исто така користи неочекувана состојка што веројатно никогаш не сте ја пробале со јајца, како и неколку едноставни трикови кои додаваат длабочина на вкус на ова едноставно јадење. Еве ги неговите совети:

Погледнете во продолжение:

@gordonramsayofficial An eggscellent tip for your weekend brunch plans from me ! #nextlevelkitchen ♬ original sound – Gordon Ramsay