Рецепт за јадење во кое ќе уживаат љубителите на месо.
Состојки:
– 5 средни свински шницли, без коски
– 5 листови сварена шунка
– 5 листови кашкавал
– 2 јајца
– Лебни трошки, брашно, масло, сол, бибер, суви зачини
Подготовка:
Разредете ги шницлите со чекан за месо. Зачинете ги двете страни по вкус.
Премачкајте со сенф, па ставете шунка и сирење. Кога ќе ги навлечете на конец, завиткајте ги и прицврстете ги со чепкалки за заби.
Загрејте ја рерната на 200 степени.
Витканите шницли валкајте ги прво во брашно, па во јајца, па во презла и пржете ги од сите страни во длабоко масло.
Кога ќе поруменат, наредете ги во тавче и печете во рерна уште 15 до 20 минути, стои во рецептот кој го објави Coolinarika.
На крајот посипете со сечкан магдонос.
Послужете со прилог по ваш избор.
Пријатно!