РЕЦЕПТ: Роловани свински шницли

Рецепт за јадење во кое ќе уживаат љубителите на месо.

Состојки:

– 5 средни свински шницли, без коски

– 5 листови сварена шунка

– 5 листови кашкавал

– 2 јајца

– Лебни трошки, брашно, масло, сол, бибер, суви зачини

Подготовка:

Разредете ги шницлите со чекан за месо. Зачинете ги двете страни по вкус.

Премачкајте со сенф, па ставете шунка и сирење. Кога ќе ги навлечете на конец, завиткајте ги и прицврстете ги со чепкалки за заби.

Загрејте ја рерната на 200 степени.

Витканите шницли валкајте ги прво во брашно, па во јајца, па во презла и пржете ги од сите страни во длабоко масло.

Кога ќе поруменат, наредете ги во тавче и печете во рерна уште 15 до 20 минути, стои во рецептот кој го објави Coolinarika.

На крајот посипете со сечкан магдонос.

Послужете со прилог по ваш избор.

Пријатно!

Следете го 4NEWS.mk на друштвените мрежи Facebook | Twitter | Instagram, како и преку нашиот Viber чет.
spot_img

Најважното