РУСКА УБАВИЦА СО НАЈДОЛГИ НОЗЕ! Нема да верувате што се може да направи! (ВИДЕО)

Ана тврди дека истегнувањето е од клучно значење бидејќи за тоа нема граници. Погоден за сите лица. Не ги оптоварува вашите зглобови, ја подобрува циркулацијата на крвта, спречува повреди и носи емоционална благосостојба

Бидејќи здравиот начин на живот денес станува норма, спортувањето не мора да биде досадно или неинтересно. Доказ за тоа е Ана Давидова, шампионката на Сибир во ритмичка гимнастика и основач на студиото за истегнување во Иркутск.

Таа нуди четири типа на тренинзи во своето студио, а отвори и простор за масажа и релаксација.

Ана тврди дека истегнувањето е од клучно значење бидејќи за тоа нема граници. Речиси на сите им одговара. Не ги оптоварува зглобовите, ја подобрува циркулацијата на крвта, спречува повреди и носи емоционална благосостојба.

Таа тврди дека вежбите за истегнување и тренинзите помагаат и кај менталните блокади. Не се работи само за физичката благосостојба што може да ја добиете од вежбањето на вежбите што ги учи Ана, туку со помош на длабоки истегнувања можете да ја подобрите и вашата ментална состојба.

  • Со душата комуницираме преку телото. Вежбањето на мускулите и лигаментите го ублажува емоционалниот стрес. Понекогаш, кога нешто ме нервира, го исклучувам телефонот, вклучувам тивка музика, се протегам, се опуштам, додека не ми стане полесно. После тоа веќе можам да донесам некоја адекватна одлука – објаснува Ана.

Таа посочува дека е исклучително важно тренерот на овој вид спорт да знае правилно да комуницира, да ја знае техниката на изведување вежби. А клучот, вели таа, е да се работи емотивно и ментално со студентите.

Тренерите мора да бидат супер-професионалци, кои мора да разберат сè кога станува збор за истегнување. И важно е дека се спортисти, според неа.

За истегнување не е потребно ништо посебно, се користат килими и перници. Присутните мора да бидат активни и енергични.

Исполнет, здрав начин на живот е ангажирање во активност која не само што ви помага да го затегнете вашето тело, туку помага и да ги доведете во ред вашите мисли. Дека спортот може да биде кул, едноставен и дел од бурниот живот е доказ за оваа убавина, пренесува IrkutskMedia.

Поврзани вести

Најважното