Збогум на зголемениот холестерол, мaснотиите и триглицеридите

Природна терапија која лекарите ја предложуваат а резултетите се воодешувачки!

Пожелно е секоја седмица во рок од еден месец да консумирате тиква.

Прво што треба да направите е да излупите 100 грама тиква, ставете ја во блендер, ставете малку вода и промешајте добро околу пет минути. Вака ќе добиете вистинска витаминска бомба.

Откако ќе го направите оваа напивка она што треба да го знаете е дека се консумира на празен желудник, 15-20 минути пред појадок. Освен тоа, овој третман нема контраефекти, бидејќи се состои од природно овошје и вода.

Немојте да користите шеќер или други додатоци. Тиквата содржи активни состојки кои го елиминираат целиот холестерол од артериите, низ урината. Напивката може да ги прочисти артериите и по консумирањето, ќе се почувствувате поосвежено и енергично.

Кој јаде многу тиква, никогаш нема да има болки во желудникот, вели старата медицина. Иако тиквата не им е омилена намирница на сите, нејзините лековити својства се од непобитно значење и затоа се нарекува кралица на есента.

Во својот состав има висока количина на антиоксиданси и каротен, особено витамин Ц и Е, а со своите лековити состојки е идеална во борбата против срцевите заболувања, ризикот од рак, очното перде и мозочниот удар.

Народната медицина вели дека тиквата добро делува од надвор, како и од внатре. Пире од свежо месо на тиква е идеално како маска за лице и за само десетина минути благотворно ја чисти кожата и ги стеснува борите. Идеална е за кожа која е склона на акни и митесери, поради што во последно време се појавува како главна состојка на кремите за проблематична кожа.