Свет
17,272,979
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 17:15 17:15
Македонија
627
Вкупно активни случаи
Updated on 04/08/2021 17:15 17:15
Македонија
5,494
Вкупно починати
Updated on 04/08/2021 17:15 17:15
Македонија
150,422
Вкупно оздравени
Updated on 04/08/2021 17:15 17:15

Голем пад Биткоинот – вредноста под 30.000 долари

Биткоинот забележа пад за повеќе од шест проценти, достигнувајќи 29.998 долари, етерот се намали за речиси девет проценти, додека XRP се намали за околу 10 проценти, според податоците од платформата КоинДеск.

Падот на биткоинот се случи по големата распродажба на глобалните берзи.

Од средината на април годинава, кога достигна вредност од речиси 65.000 американски долари, биткоинот падна за повеќе од 50 проценти.