Рецепт: Чоколадни колачиња со брусница и бадеми

Крцкави бисквити за секоја пригода.

Состојки:

  • 125 гр путер
  • 80 гр шеќер во прав
  • 1 јајце
  • 1 лажичка ванилин шеќер
  • сок од еден лимон
  • 40 гр сецкана сува брусница
  • 40 гр сечкано бело чоколадо
  • 100 гр крупно мелени бадеми
  • 250 гр брашно

Подготовка:

Во сад со миксер за пена изматете ги путерот и шеќерот. Додадете јајце, ванилин шеќер, сок од лимон, брусница и сечкано бело чоколадо.

На крај додадете ги бадемите и брашното и замесете тесто.

Поделете го на три дела и секој дел обликувајте го во ролат, завиткајте го со фолија и ставете го во фрижидер два часа.

Загрејте ја рерната на 180 степени.

Тестото исечете го на кругови и ставете го во плех обложен со хартија за печење.

Печете ги околу 12 минути додека не поруменат.

Извадете ги и изладете ги, па ставете ги во кутија за бисквити.

Добар апетит!