ВИДЕО: Со вилушкар кренаа непрописно паркиран „Мерцедес“

Ако мислевте дека нашата пајак служба е груба, погледнете го ова видео и размислете уште еднаш.

Необично видео ни доаѓа од Кина, каде камера снимила движење на непрописно паркиран автомобил. И нема да има ништо чудно ако наместо специјализиран камион со кран, не дојде на помош виљушкар.

Исто така автомобилот бил подигнат со виљушкар и префрлен во камион за транспорт на возила. Се работи за лимузина А класа, а се се случило со присуство на сообраќајната полиција. Не е познато каква штета претрпел Мерцедесот, но сосема е сигурно дека се оштетени сите делови кои се надвор од рамнината на подот, особено издувниот систем и водовите на сопирачките.

Како што може да се види уште еден камион на видеото, се чини дека класичното вадење на возилото со влечна служба со помош на крик било неуспешно, па товарењето со виљушкар било импровизација која вродила со плод. Леснотијата со која операторот маневрираше со виљушкарот е особено изненадувачка, со оглед на значителната тежина на возилото, но и на непоколебливите димензии на товарот.

spot_img

Најважното